Revoluzine Blogger

" LebiH hAngiT dAriPada pAngGilaN hAnggiT "
Info hangit. Powered by Blogger.

Tutorial Senaman Kuruskan Pipi Tembam -infohangit

ok..sawadikap pada korang yg tengah bace...
oo...pipi korang tembam yer...KANTOI...!!!!!

haha...ok2...maleh akuh nak membebel panjang2... akuh nk share ckit pader korang yg lom tahu atau nak tahu cara-cara bg senaman kuruskan pipi tembams korang seme tu...hahha....sila ikut cara-cara kat bawah sini yer...

CARA 1:.

*Buat mulut nak kiss @ DUCK FACE (yang suka ambik gambo posing macam ni adalah paling mahir buat hoho) then buka mulut besar2 macam nak makan Big Mac mc’d tu..Pastu buat balik mulut kiss tu…Ulang langkah ni laju-laju sampai bahagian rahang rase lenguh dan tegang.wat sampai lenguh paham!!...ekekkeke...

CARA 2:

*Ketapkan bibir (bibir atas dan bawah bawak masuk dalam mulut dan tutup mulut..paham tak?) then same step macam tadi buka mulut tutup mulut..ulang langkah ni dalam 10-20 minit buat sampai lenguh taw. Kalau esok pagi rasa sakit/sengal2 bahagian leher, maknanya korang berjaya buat. berhenti buat dulu sampai tak rasa sakit.bila dah kurang rasa sakit baru sambung buat..lau 20 minit x sakit gak lagi,korang buat dari malam sampai ke subuh...abis citer...hahah



CARA 3:

*Latihan A E I O U berdasarkan mimik muka. Sila bentukkan mulut dan mimik muka semasa menyebut setiap huruf iaitu huruf A, E, I, O, dan U. Sebutkan setiap huruf secaa perlahan-lahan sebanyak 20 kali. Ada sesetengah orang kata, buat dalam masa 2-3 minit. Eloklah mengadap cermin semasa buat senaman mimik muka ni, tapi jangan gelak sebab kuat ketawa boleh menyebabkan pipi jadi tembam dan muka jadi gemuk. Kalau nak ketawa, ketawalah di dalam hati.   INGAT!!!  jangan nk KETAWE plak ek.. wat btui2..


CARA 4

*Amalan Waktu Pagi dan Sebelum Tidur…Amalan ini perlu dilakukan pada waktu pagi dan juga pada waktu sebelum hendak tidur. Tongkatkan siku pada kepala lutut dan tampungkan kedua-dua keseluruhan telapak tangan ke seluruh bahagian muka selama 5-10 minit.



HUHUHUHU...okeh.... sekian jer sesi bersenam kite ari neh....sok-esok kite bsenam lak lagi yer...

ekeke.... bye2...

Facebook Twitter RSS